Velikonoční beránek

nehodnoceno

Na velikonoční tabuli vám nesmí chybět beránek.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    331 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1386 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    40,4 g

    46 %

    40 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    5,1 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    16,6 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    7,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Heru nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme moučkový cukr, vyšleháme do pěny a postupně přidáme žloutky. Z bílku vyšleháme pevný sníh, obě hmoty spojíme, přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem a solamylem.
  2. Do těsta nakonec vmícháme nadrobno nakrájené kandované ovoce a rozinky. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě při160°C asi 45 minut.
  3. Po upečení necháme beránka ve formě mírně vychladnout, pak vyklopíme na kovovou mřížku a po úplném vychladnutí přilepíme oči z rozinek a pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Vánoční věnec

Vánoce se neobejdou bez sladkých nadýchaných moučníků.

Veganské rohlíčky

Zdravá alternativa rohlíčků, která chutná snad ještě lépe.

Barevné raw kuličky

Zdravá varianta oblíbeného kokosového cukroví.

Vánoční raw košíčky

Na Vánoce můžete mlsat i zdravě.

Bezlepkové důlkové koláčky

Křehké cukroví ideální pro ty, kdo mají bezlepkovou dietu.