Velikonoční beránek s brusinkami
Recepty na velikonočního beránka se většinou předávají z generace na generaci. Vyzkoušet však můžete i následující netradiční variantu s brusinkami.
Postup
- Sušené brusinky namočíme 12 hodin předem do rumu. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
- Povolené máslo vyšleháme s medem, dokud se nespojí. Postupně pak přidáváme vejce a směs vyšleháme do pevné pěny.
- Do hotové pěny přimícháme měkký tvaroh o pokojové teplotě. Nakonec zapracujeme prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem.
- Čokoládu nasekáme nadrobno. Brusinky scedíme a spolu se scezeným kompotem a nasekanou čokoládou ochutíme těsto.
- Hotové těsto naplníme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 60 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout a až poté vyklopíme z formy.
- Vychlazené mascarpone vyšleháme s cukrem a pomocí cukrářského sáčku a řezané trubičky zdobíme beránka kudrlinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
468 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1957 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
40,5 g
46 %
41 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
8,5 g
13 %
12 %
-
Tuky
29,3 g
45 %
42 %
-
nasycené
17,1 g
-
trans-mastné
0,8 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Mrkvový dort
Doplňte velikonoční tabuli tímto dokonalým dortem.