Velikonoční bábovka

nehodnoceno

Bábovka s kakaem je prostě klasika.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

18 PORCE +

Těsto:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    310 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1296 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    39,6 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    6,1 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    13,8 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr, vanilkový cukr a utřeme do pěny. Pak za stálého tření přidáme žloutky, citronovou šťávu a kůru.
  2. Do utřené pěny vmícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva, mléko a mandle. Z bílků ušleháme pevný sníh, který vmícháme nakonec. Z těsta oddělíme 1/3 a do té vmícháme prosáté kakao.
  3. Světlé těsto naplníme do formy a rozetřeme ke krajům, do středu naplníme kakaové těsto a povrch uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 50 minut. Pak necháme vychladnout.
  4. Bábovku polijeme rozpuštěnou čokoládou. Než čokoláda ztuhne tak povrch posypeme čokoládovými hoblinkami. Bábovku přendáme na talíř a její střed vyplníme vajíčky.
Autor:

Podobné recepty

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...

Vanilkové podvodnice

Podvodnice jsou skvělé hned po upečení, kdy jsou lehce křupavé, ale i po několika dnech, kdy se...