Ingredience
Postup
- Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr, vanilkový cukr a utřeme do pěny. Pak za stálého tření přidáme žloutky, citronovou šťávu a kůru.
- Do utřené pěny vmícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva, mléko a mandle. Z bílků ušleháme pevný sníh, který vmícháme nakonec. Z těsta oddělíme 1/3 a do té vmícháme prosáté kakao.
- Světlé těsto naplníme do formy a rozetřeme ke krajům, do středu naplníme kakaové těsto a povrch uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 50 minut. Pak necháme vychladnout.
- Bábovku polijeme rozpuštěnou čokoládou. Než čokoláda ztuhne tak povrch posypeme čokoládovými hoblinkami. Bábovku přendáme na talíř a její střed vyplníme vajíčky.