Veganský tatarák

Vyzkoušejte náš lahodný a jednoduchý tatarský biftek bez masa.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez chladnutí brambor

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    281 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1175 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    51,9 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    9,0 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce. Po uvaření je oloupeme a necháme zchladnout.
  2. Studené brambory nastrouháme najemno, česnek oloupeme, jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka.
  3. Nastrouhané brambory ochutíme podle vlastních preferencí solí, pepřem, mletou paprikou, mletým kmínem, kečupem, ajvarem a hořčicí. Důkladně zamícháme.
  4. Toustový chléb opečeme v toustovači. Tatarák dáme na talíř, posypeme slunečnicovými semínky, řeřichou, pokapeme olivovým olejem a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Gravlax (marinovaný losos s koprem)

Připravte si marinovaného lososa sami doma.

Sulc

Vyzkoušejte tradiční sulc, který vás potěší svou bohatou chutí a jemností.

Uzená ryba s marinovanou červenou řepou

Zkombinujte chutě uzené ryby a červené řepy do jednoho lahodného pokrmu.

Solené sardinky

Dopřejte si autentickou chuť moře se solenými sardinkami.

Slanečci z cuket

Vyzkoušejte veganské slanečky z cuket, které překvapí svou chutí a originalitou.