Veganské rohlíčky

Zdravá alternativa rohlíčků, která chutná snad ještě lépe.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

40 PORCE +

Na těsto:

Na obalení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    66 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    277 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    6,9 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    0,8 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    3,8 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosejeme hladkou mouku, moučkový cukr a kukuřičný škrob. Vmícháme vanilkový cukr, mleté oříšky a sůl. Přidáme změklý tuk a vypracujeme hladké těsto.
  2. Zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky, nejlépe ale přes noc. Z těsta postupně odebíráme větší kusy a tvoříme z nich válečky o průměru 1 cm.
  3. Nakrájíme na zhruba 3 cm dlouhé kousky, dotvarujeme dlaní a stočíme do rohlíčků. Cukroví pokládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 10 až 15 minut.
  4. Ještě teplé rohlíčky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru a necháme úplně vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví.

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Aby byly rohlíčky na Vánoce měkké, je třeba je upéct 14 dní předem a nechat v chladu rozležet.

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky k Vánocům prostě patří.

Vanilkové rohlíčky pečené bez cukru

Nechcete jíst na Vánoce nezdravě? Zvolte toto cukroví bez cukru.

Vanilkové rohlíčky s pomerančem

Zkuste trochu jinou variantu vanilkových rohlíčků.

Zobrazit více