Veganské plněné tortilly

Pokrm, který si vychutnají i vegani.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Na pikantní tofu:

Na kešu sýr:

Na tortilly:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    690 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2887 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    60,0 g

    68 %

    60 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    23,3 g

    37 %

    34 %

  • Tuky

    39,4 g

    61 %

    56 %

  • nasycené

    8,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na rozpáleném oleji opečeme rozdrobené tofu dokřupava. Doplníme taco koření, sůl, papričky chipotle a salsu. Směs prohřejeme a necháme odležet.
  2. Kešu, 80 ml vody, krájené zelené chilli papričky a lžičku taco koření rozmixujeme dohladka. Opečeme na plátky nakrájenou cuketu, papriku a cibuli.
  3. Na jednu stranu prohřáté tortilly vždy navrstvíme ochucené tofu, kešu sýr, zeleninovou směs, nachos a fazole. Přes náplň přehneme volnou část tortilly.
  4. Tortillu přeneseme na rozpálenou pánev vymazanou olejem. Opečeme ji z jedné strany dozlatova a opatrně otočíme. Můžeme podávat s další salsou.

Speciální suroviny do tohoto receptu nabízejí např. koutky s exotickými potravinami velkých supermarketů a e-shopy s mexickými specialitami.

Autor:

Podobné recepty

Pečená citronová kuřecí prsa

Vylepšete kuřecí maso kyselým citronem.

Holandský řízek

Ještě oblíbenější než klasický řízek je v mnoha rodinách tradiční „holanďan“.

Králík s ořechovou omáčkou

Pro přijemnou křupavost přidejte do omáčky ořechy.

Gulášový kotlík

Přidejte do guláše barevnou zeleninu a chilli. Bude ještě lepší.

Smetanové fazole

Smetanové fazole chutnají skvěle s opečenými plátky bagetky.