Mrkvová polévka s kari a černou čočkou
Ingredience:
- 80 g černé čočky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- ½ lžičky římského kmínu
- 2 mrkve
- ½ chilli papričky
- 1 lžička kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce soli
- šťáva z ½ limetky
Pracovní postup:
- Čočku namočíme do vody a necháme bobtnat přes noc. Na oleji zpěníme kmín, přidáme hrubě nastrouhanou mrkev a restujeme za stálého míchání 5 minut. Přisypeme rozdrobenou chilli papričku a kari koření a zamícháme. Nakonec přilijeme kokosové mléko, vývar a přivedeme k varu.
- Mezitím zvlášť vaříme čočku do měkka. Po uvaření řádně propláchneme, aby přestala pouštět černou barvu. Polévku dochutíme solí a šťávou z limetky. Čočku vkládáme do polévky až při podávání.