Rybí filé pečené v zakysané smetaně
Ingredience:
- 600 g mraženého rybího filé (např. z tresky nebo mořské štiky)
- 1 citron
- sůl a drcený černý pepř
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce másla
- 200 g zakysané smetany
- hrst nasekaného čerstvého kopru + na ozdobu
- 1 červená chilli paprička
- čerstvé pečivo k podávání
Pracovní postup:
- Rybí filé pokapeme vymačkanou šťávou z citronu, osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a filé zprudka opečeme po obou stranách dozlatova. Pak ho opatrně přendáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
- Zakysanou smetanu smícháme s nasekaným koprem, ochutíme solí a pepřem a filé přelijeme. Posypeme očištěnou a na kolečka nakrájenou chilli papričkou a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Necháme zapéct asi 10 minut.
- Dozdobíme snítkami kopru a podáváme s čerstvým pečivem.