Ingredience
Postup
- Droždí rozdrobíme do misky, posypeme trochou cukru, trouchu mouky a zalijeme teplým mlékem. Promícháme a necháme kvásek vzejít.
- Zbylou mouku a cukr vsypeme do mísy. Přidáme špetku soli, rum, žloutky a zchladlé rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Lehce zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 45 minut.
- Těsto pak rozválíme na silnější plát, ze kterého vykrojíme asi 20 středně velkých koleček. Z každého kousku vypíchneme pomocí vykrajovátka malý kulatý střed. Necháme kynout ještě 20 minut v teple.
- V hrnci rozehřejeme olej a pak postupně smažíme vdolky na středním stupni z obou stran dozlatova.
- Tvaroh promícháme se smetanou a cukrem. Společně vyšleháme dotuha. Vdolky potřeme nejdříve povidly a navrch nastříkáme připravený krém. Posypeme skořicí a ihned podáváme.