Vdolky s povidly

Vdolky lehoučké a výborné jako od babičky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez kynutí

Ingredience

20 PORCE +

Těsto:

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    174 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    730 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    24,4 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí rozdrobíme do misky, posypeme trochou cukru, trouchu mouky a zalijeme teplým mlékem. Promícháme a necháme kvásek vzejít.
  2. Zbylou mouku a cukr vsypeme do mísy. Přidáme špetku soli, rum, žloutky a zchladlé rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Lehce zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 45 minut.
  3. Těsto pak rozválíme na silnější plát, ze kterého vykrojíme asi 20 středně velkých koleček. Z každého kousku vypíchneme pomocí vykrajovátka malý kulatý střed. Necháme kynout ještě 20 minut v teple.
  4. V hrnci rozehřejeme olej a pak postupně smažíme vdolky na středním stupni z obou stran dozlatova.
  5. Tvaroh promícháme se smetanou a cukrem. Společně vyšleháme dotuha. Vdolky potřeme nejdříve povidly a navrch nastříkáme připravený krém. Posypeme skořicí a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Steak s krémovou omáčkou

Připravte si doma vepřový steak lepší než z restaurace.

Bramborový caesar salát s pečeným kuřetem

Zkuste zajímavou variaci na oblíbený salát.

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.