Vaříme snadno a rychle

Bílý, nebo zelený? Chřest je úžasná jarní delikatesa, která vám učaruje

Nekorunovaný král jarní zeleniny je v posledních letech českých kuchyních stále oblíbenější. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, navíc dodá vaší jarní tabuli eleganci a šmrnc. Sezona chřestu je v...

26. dubna 2025

Večeře do půl hodiny. Co vaří kuchařky a kuchaři známí ze sociálních sítí

Večeře nemusí být složitá, aby byla chutná. Poslední, co chcete, když se vrátíte domů po dlouhém dni, je strávit hodiny v kuchyni. Oslovili jsme čtyři oblíbené foodblogery a foodblogerky s...

25. dubna 2025

Třený beránek, kynuté jidáše, kopřivová hlavička. Velikonoce podle babiček

K velikonočním oslavám patří podle našich babiček nejen až trochu kýčovitá výzdoba domácnosti, kde nechybí osení, kraslice, kuřátka a zajíčci, ale také spousta sladkých a slaných dobrot vlastní...

12. dubna 2025

Slavíme mezinárodní den polévek. Dejte si minestrone, gazpacho nebo boršč

Věděli jste, že polévky mají svůj den? Sice neformální, ale zato mezinárodní. Datum 5. dubna se pro oslavu báječně hodí. Aprílové počasí s chladnými až mrazivými rány a někdy až překvapivě teplými...

5. dubna 2025

Čočka, cizrna, fazole. Skvělý zdroj zdraví a energie v každém soustu

Luštěniny jsou jednou z nejvýživnějších a nejvšestrannějších potravin, které můžeme zařadit do našeho jídelníčku. Jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, vitaminy a minerály, což z nich činí ideální...

1. března 2025

Citrony, mandarinky, kumquaty. Citrusy jsou tajnou hvězdou zimního jídelníčku

I když v našich končinách je zima, co se týká nabídky čerstvého ovoce skromnější, hodně zachraňují citrusy z dovozu. Jak využít šťavnaté citrony, mandarinky, pomeranče a další plody v kuchyni a proč...

22. února 2025

Chytře a úsporně v kuchyni. Přečtěte si, kdo vyhrál Recyklovanou kuchařku

Začátek roku se v kuchyni nese nejen ve stylu obligátního hubnutí, ale také šetření. Navíc je in neplýtvat, a tak si dejme dohromady několik triků a tipů, jak zajímavé vařit a přitom využít vše, co...

4. ledna 2025,  aktualizováno  3.2 8:38

Husté polévky, omáčky i bábovka. Jídlo pro duši, které v zimě zlepší náladu

Když teploty klesnou k nule, není nic lepšího, než se schoulit do teplé deky s miskou voňavého jídla, které zahřeje nejen tělo, ale i duši. Nevlídné zimní měsíce přímo vybízejí k přípravě pokrmů,...

25. ledna 2025

Hubnutí, které chutná. Zdravé recepty z celého světa

Začátek roku se obvykle nese na vlně předsevzetí typu: zhubnu, budu se stravovat zdravěji, omezím cukr a tučné jídlo a podobně. Jestli mezi takto „postižené“ patříte i vy, možná narážíte na...

18. ledna 2025

Je čas začít zdravé snídat. Šest tipů, jak nastartovat den a získat energii

S příchodem nového roku nastal ideální čas na změnu, která bude prospěšná pro vaše tělo i mysl. Jednou z těch nejjednodušších a nejdůležitějších jsou zdravé snídaně. První porce jídla má totiž...

11. ledna 2025

Chlebíčky, tapas i pomazánky. Nejlepší recepty na silvestrovské pohoštění

Blíží se konec roku 2024 a s ním také přípravy na oslavy v kruhu rodiny nebo přátel. Pokud jste se i vy rozhodli strávit silvestr se svými blízkými, určitě vám přijdou vhod naše tipy a recepty na ty...

28. prosince 2024

33 nejlepších receptů na jedlé vánoční dárky, které si můžete vyrobit doma

Se začátkem adventu si i ti nejzarputilejší odkladači musí připustit, že Vánoce se nezadržitelně blíží, a tak je už nejvyšší čas vyřešit dárky pro rodinu, přátele a kolegy. Máme pro vás spoustu tipů,...

30. listopadu 2024

Vše, co chcete vědět o cukroví: nejlepší recepty, kdy začít péct, jak skladovat

Vánoce se blíží, a tak nastává čas připravit si jednoduchý manuál na pečení vánočního cukroví. Přinášíme vám nejlepší recepty na vánoční cukroví a také rady, kdy začít péct, kdy se pustit do zdobení...

16. listopadu 2024

Jablka a hrušky. Co o nich možná nevíte a tipy na nejlepší podzimní recepty

Rozjasní zasmušilou podzimní náladu, zaženou dotěrné virózy a dodají energii. Sladké šťavnaté hrušky a jablka jsou součástí loučení se s létem a vítání podzimu. Kromě toho nám dávají v kuchyni...

28. září 2024

Do salátu, pomazánky i smoothie. Avokádo je studnicí zdraví i extra lahůdkou

Na první pohled nevzhledné hruškovité plody jsou zásobárnou zdravých tuků, vitaminů i antioxidantů. Z botanického hlediska je sice avokádo ovoce, v kuchyni s ním ovšem nakládáme spíš jako se...

21. září 2024

Od nápoje bohů k patrovému dortu či tartaletkám. Čokoláda slaví svůj den

Na 13. září každoročně připadá Mezinárodní den čokolády. Pokud patříte mezi milovníky této afrodiziakální laskominy, pojďte se o ní dozvědět něco víc. A máme pro vás i spoustu vychytaných receptů.

13. září 2024

Zázrak nejen pro vegetariány. Hlíva ústřičná nahradí maso i prospěje zdraví

Její blahodárné účinky znali už staří Číňané nebo Římané. Ochutnat hlívu ústřičnou můžete snadno i vy. Můžete ji koupit v obchodě, najít v lese, a dokonce si ji i sami vypěstovat. Je nejen velmi...

31. srpna 2024

Husté polévky, omelety i houby. Chalupářské rychlovky vás budou bavit

V létě trávíme na chatách a chalupách ještě víc času než doma. Ne každý tu má po ruce veškerý kuchyňský komfort, ale i s jednou pánvičkou nebo pekáčkem se dá zahrát velké kulinární divadlo. Máme pro...

17. srpna 2024

Meruňky, švestky i drobné plody. Jak v kuchyni využít letní ovocnou sklizeň

Možná si sladké letní ovoce pěstujete sami na zahrádce, možná se s vámi o svou úrodu dělí příbuzní nebo si nosíte úlovky z trhu. Nejlepší je zakousnout se do šťavnaté meruňky či švestky přímo, ale...

3. srpna 2024

Bez trapasů a nemilých překvapení. Experti radí, jak na dokonalou grilovačku

Grilování k prázdninám prostě patří. Nejde ovšem jen o jídlo, taková zahradní party je i společenská událost, která má nepsaná pravidla. Ve spolupráci se šéfkuchařem Martinem Svatkem, porotcem...

25. července 2024

Cukety, rajčata a papriky ve vaší kuchyni. Využijte úrodu ze zahrádky

Nadbytek úrody rajčat, paprik a cuket potká během letních dní mnoho zahradníků. Pokud překvapí i vás, není třeba propadat panice. Plody ze zahrádky lze zpracovat různými způsoby. Můžete je zavařit,...

20. července 2024

Rychle a chytře jako profesionál. Jak se v létě zbytečně neohřát u sporáku

O prázdninách nikdo nechce trávit hodiny u sporáku, ale jíst se musí. S našimi praktickými tipy budete mít na stole skvělé jídlo do půl hodiny a ještě uslyšíte jen samou chválu na vaše kulinární...

13. července 2024

Všechny chutě světa na talíři. Užijte si Itálii, Řecko, Španělsko i Maroko

Jezdíte v létě na dovolenou za koupáním v moři, památkami nebo poznáváním přírodních krás? Možná ani jedno z toho. Stále více lidí se vydává do světa proto, aby ochutnali místní speciality a poznali...

6. července 2024

Dort i zmrzlina. Oslavte s dětmi konec školního roku a začátek prázdnin

Zkuste na chvíli zavřít oči a přeneste se v duchu do dětství. Jak jste se cítili, když skončil školní rok a před vámi byly nekonečné dva měsíce prázdnin? Zkuste spolu s dětmi prožít ten natěšený...

29. června 2024

Sladké těšení na léto. Třešně jsou skvělé na koláč, zmrzlinu i k masu

Většině z nás se při vyslovení slova třešně vybaví léto u babičky, sladké koláče, řezy a dorty, které se jen rozplývají na jazyku. Toto šťavnaté ovoce se ale dá v kuchyni využít i jinak. Máme pro vás...

15. června 2024

Češi, do toho! Chuťovky (nejen) k pivu pro hokejové fanoušky a fanynky

Hokejové mistrovství světa jde do finále a my jsme u toho. Co si napínavé chvíle u obrazovky nebo monitoru zpestřit něčím malým k zakousnutí? Máme pro vás několik domácích tipů, které ještě stihnete....

25. května 2024

Snídaně je grunt. Pomůže s hubnutím i soustředěním, dodá energii. Jak na ni?

Mezinárodní průzkum Barometr Food ukázal, že stravování Čechů není tak úplně v pořádku. Tak třeba pouze 68 % z nás pravidelně snídá a jen necelá třetina si dopřává dopolední svačinku. Přitom právě...

18. května 2024

Poháry, cupcakes i zmrzlina. Jahodové recepty nejen na oslavu Dne matek

Druhou květnovou neděli vzdáváme hold matkám a mateřství. Co takhle jednou nechat maminku relaxovat a vyčarovat pro ni v kuchyni sladké překvapení? Máme pro vás tipy na jahodové dobroty, díky kterým...

11. května 2024

Špargl jako lahůdka i afrodiziakum. Vše, co jste o něm chtěli vědět

Je to tady, chřestové dobrodružství začíná. Setkat se s ním můžete takřka v každém obchodě, na trzích a nebo se vám možná klube v záhonu. Víte, co s touto zázračnou zeleninou?

19. dubna 2024

Jen s kakaem a nemíchat? Hlasujte v anketě, jak správně jíst krupicovou kaši

Zamíchat, nebo nezamíchat? Jíst od kraje talíře, nebo zprostředka? S kakaem, skořicí, kokosem, ovocem nebo jen s máslem? Krupicová kaše vyvolává řadu osudových otázek. Jak to s ní máte vy?

13. dubna 2024

Sladké i slané vyznání lásky. Oslava Valentýna bude krásná a začne v kuchyni

Za pár dní budou zamilovaní slavit svůj svátek. Jestli i vy máte po boku někoho, s kým vám je krásně a komu chcete vyznat lásku, zkuste mu uspořádat valentýnskou hostinu, nebo aspoň snídani či malé...

10. února 2024

Bojujte s nemocemi s vařečkou v ruce. Pomůže nenápadná superpotravina česnek

Nejen kuchaři a kuchařky, ale ani přírodní medicína nedá dopustit na česnek. Obsahuje totiž víc než dvě stovky účinných látek a rozhodně by neměl chybět v našem jídelníčku. Zejména pak během...

20. ledna 2024

Kdo správně snídá, snadněji hubne. Začněte den chytře, vyváženě a zábavně

Začínáte svůj den pořádnou porcí dobrého jídla, nebo do sebe po probuzení ve spěchu nalijete kávu a běžíte do práce? O tom, že kvalitní a vyvážená snídaně má vliv nejen na to, jaký prožijeme den, ale...

6. ledna 2024

Chlebíčky, jednohubky i pomazánky. Silvestrovské pohoštění ve velkém stylu

Letos vychází silvestrovská oslava na neděli, tak se nikdo nemůže vymlouvat, že neměl dost času na přípravu toho nejlepšího slavnostního pohoštění pro přátele. Ať už to hodláte pojmout tradičně, nebo...

29. prosince 2023

Napečeno a už snědeno? Zachrání to cukroví na poslední chvíli podle redakce

Ať už patříte k těm, kdo pečou cukroví od začátku adventu (a teď plechovky s dobrotami zoufale bráníte před nájezdníky vlastním tělem), nebo tento čas raději trávíte návštěvami vánočních trhů a...

21. prosince 2023

Plněné datle z Afriky i perníčky z Litvy. Vaše Vánoce budou letos světové

Vánoce se tak či onak slaví doslova na celém světě. A nejen u nás k nim patří i sladké pečené a nepečené drobnosti. Co letos vyzkoušet třeba litevské perníčky, norské zázvorky nebo anglické vánoční...

8. prosince 2023

Poradny

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.