Vánoční raw košíčky

Na Vánoce můžete mlsat i zdravě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

15 PORCE +

Na košíčky:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    376 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1574 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    47,9 g

    54 %

    48 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    8,6 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vločky a kešu rozmixujeme najemno. Vmícháme zbylé suroviny a uhněteme hladké, nelepivé těsto. Třetinu těsta dáme stranou.
  2. Z těsta odebíráme kousky, natlačíme je do formiček nebo důlků ve formě na muffiny a sušíme při 45 °C asi 4 hodiny. Pevné košíčky opatrně vyklopíme a necháme ještě 8 hodin doschnout. Odložené těsto rozválíme natenko, vykrájíme hvězdičky na dozdobení a necháme také usušit.
  3. Datle rozmixujeme s džusem, skořicí a kůrou na pastu. Promixujeme s rozinkami, nasekanými jablky i klikvou. Hmotou naplníme košíčky, dozdobíme hvězdičkami. Poprášíme kokosovou moukou.
Autor:

Podobné recepty

Barevné raw kuličky

Zdravá varianta oblíbeného kokosového cukroví.

Brusinkové marokánky

Jednoduché cukroví, které zvládne upéct i začátečník.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Ořechové linecké čtverečky se žloutkovou polevou

Vyzkoušejte tradiční cukroví jinak a upečte ořechové linecké čtverečky se žloutkovou polevou.

Brusinkové košíčky

Navodťe si sváteční atmosféru při pečení vánočních brusinkových košíčků.