Doporučujeme

mandlová kolečka se skořicí

mandlová kolečka se skořicí | foto: StockFood

Pečte s námi: mandlová kolečka, kokosky a čokoládové lanýže

  • 0
Vánoce se kvapem blíží a spíže mnohých se již zaplňují cukrovím. Přinášíme další várku inspirativních receptů, tentokrát třeba na mandlová kolečka nebo kokosky.

Čokoládové lanýže

Příprava 15 minut / Odležení 24 hodin / Dokončení 20 minut

čokoládové lanýže a kuličky s praženými mandlemi
  • 6 lžic sladké smetany 40%
  • 50 g másla
  • 200 g tmavé čokolády
  • 1 tyčinka ledových kaštanů
  • mandlové lupínky nebo kvalitní kakao na obalení

1. V menším kastrůlku se silným dnem přivedeme smetanu k varu. Přidáme máslo a za stálého míchání necháme rozpustit. Už nevaříme.
2. Do směsi rozlámeme čokoládu a ledové kaštany. Pomalu promícháváme, než se všechna čokoláda rozpustí a vytvoří hladkou lesklou hmotu. Necháme vychladit a dáme odležet do lednice.
3. Druhý den vytváříme pomocí dvou kávových lžiček malé noky a obalujeme je v mandlových lupíncích. Je důležité použít lžičky, hmota se v rukách rozpouští. Odolejte pokušení lupínky opražit, s jemnou kakaovou hmotou lépe ladí mandle neopražené.


  • Vybrali jsme pro Vás