Naše tipy
Vláčnější perníčky Do krabice s perníčky dejte kousek chleba, citronové kůry nebo jablka tak, aby se cukroví vůbec nedotýkaly. Tihle pomocníci podpoří vlhkost a vláčnost perníčků, nezapomeňte je ale po čase vyměnit za čerstvější.
Křehká linecká kolečka Rakouské hospodyňky velmi dobře vědí, že tohle cukroví potřebuje chlad! Proto suroviny nezpracovávají rukama, ale v kuchyňském robotu! Výsledné těsto dají přes noc do ledničky a druhý den z něj pak bleskově vykrojí sušenky, aby byly co nejdříve na plechu. Upečená kolečka skladují pěkně v zimě venku. Chlad totiž tomuhle tradičnímu cukroví propůjčí pověstnou křehkost.
Bezlepkové cukroví Skladujte ho odděleně od toho „obyčejného“ z mouky. Pokud chcete, můžete ho nadávkovat do menších krabiček a nechat zamrazit. Podle potřeby ho pak můžete vyndat z mrazáku, nechat půl hodiny povolit a máte něco dobrého ke kávě.
Perníčky jako ozdoby Chcete perníčky využít jako stylovou vánoční dekoraci na stromeček? Před pečením do nich udělejte (třeba pomocí brčka) dírku, jíž provléknete stužku. Pak už stačí perníček ozdobit a zavěsit.