Bez lepku: Pusinky s oříškovou moukou a čokoládovým krémem
Ingredience:
- 4 bílky
- 250 g krupicového cukru
- 2 lžíce lískooříškové mouky
- 150 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 3 lžíce kvalitního kakaa + na poprášení
- 1 lžička rumu
Pracovní postup:
- Bílky vyklepneme do vyšší nádoby a pomocí elektrického šlehače z nich vyšleháme tuhý sníh.
- Pak do něj zašleháme cukr a oříškovou mouku.
- Vzniklou směs pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku nanášíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 140 °C spíše sušíme asi 20 minut nebo o trochu déle.
- V misce utřeme máslo s cukrem, kakaem a rumem, až vznikne hladký krém. Tím spojujeme vychladlé pusinky a nakonec je poprášíme kakaem.
SOUTĚŽVyhrajte pomocníky Tescoma pro vaše vánoční pečení. Posílejte své rodinné recepty na vánoční cukroví - formulář najdete ZDE. Autoři deseti nejlepších uveřejněných receptů získají vykrajovátka na linecké cukroví Delicia nebo soupravu pro přípravu perníkové hvězdy na stromeček. |