Vanilková granola

Granola může mít i podobu poháru.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

8 PORCE +

Na ostružinový rozvar:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    521 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2179 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    41,6 g

    47 %

    42 %

  • Vláknina

    10,9 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    16,2 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    29,3 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    10,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nasekané ořechy, vločky a plátky mandlí promícháme v míse. Máslo a med zahříváme v kastrůlku. Jakmile směs začne pěnit, nalijeme ji na sypké ingredience.
  2. Vše posypeme cukrem a mletou vanilkou a důkladně vše obalíme. Granolu rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170 °C asi 20 minut. Promícháváme při pečení.
  3. Upečenou granolu necháme vychladnout. Ostružiny smícháme cukrem a na středním ohni je vaříme do změknutí. Rozmixujeme je a vmícháme škrob rozpuštěný v troše vody.
  4. Povaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout. Do sklenic pak vrstvíme jogurt, ostružinový rozvar, jogurt, granolu, jogurt a granolu. Dozdobíme ostružinami a mátou.
Autor:

Podobné recepty

Karamelové větrníky

Tento nadýchaný klasický dezert se nikdy neomrzí. Při jeho přípravě si dejte pozor na karamel, rád...

Čokoládová roláda s malinami

Nejlepší čokoládová roláda s ovocných krémem. Pokud budete chtít, můžete vyzkoušet tento recept i s...

Cheesecake creme brulée

Upečte si podle našeho receptu skvělý koláč.

Banánový cheesecake

Upečte si podle našeho receptu skvělý banánový cheesecake.

Jogurtový dort s jahodami

Jemný dort plný jahod a svěžího krému.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.