Amorova prsa a Venušino pohlazení. Valentýnské menu pro vaši lásku

  5:44aktualizováno  5:44
Jestli si chcete užít Valentýna v intimním prostředí domova, máme pro vás tip na sváteční zamilované menu, které vás slavnostně naladí. Pochutnají si jak milovníci masa, tak ti, kdo se neobejdou bez sladkého. Nezapomeňte na dekorace se srdíčky a vychlazenou lahvinku růžového vína.

K Valentýnu patří i večeře při svíčkách. Blýskněte se speciálním zamilovaným menu. (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Valentýnská smetanová polévka

Valentýnská smetanová polévka

  • 1 litr silného hovězího vývaru
  • jíška
  • 0,25 l smetany
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • strouhaná mrkev

1. Hovězí vývar přivedeme k varu, jemně zahustíme jíškou a přidáme smetanu.
2. Polévku nalijeme do talíře a část si dáme stranou a smícháme s jemně nastrouhanou mrkví. Vzniklou směsí pak "namalujeme" do polévky srdíčko.

Amorova prsa s restovanou zeleninou a bramborovými srdíčky

Amorova prsa s restovanou zeleninou a bramborovými srdíčky

  • 800 g kuřecích prsou
  • 200 g lilku
  • 200 g papriky
  • 100 g červené cibule
  • 200 g cukety
  • 500 g brambor
  • mořská sůl
  • bazalka
  • máslo
  • olej

1. Kuřecí prsa rozkrájíme na jednotlivé porce, které osolíme, opepříme a zprudka
opečeme na pánvi.
2. Zeleninu nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi na oleji. Poté osolíme, přidáme bazalku a zjemníme máslem.
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Potom z nich tvořítkem vykrojíme srdíčka a opékáme na trošce oleje. Osolíme.

Venušino pohlazení

Venušino pohlazení

  • 300 g polohrubé mouky
  • citronová kůra
  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 dcl mléko
  • prášek do pečiva
  • jahodová marmeláda
  • fondán (lze koupit)
  • jahodový toping

1. Citronovou kůru, cukr, jedno vejce, mléko a olej smícháme, vytvoříme těsto, které vylijeme na plech a pečeme zhruba 38 minut na teplotu 168 stupňů. Poté necháme vychladnout.
2. Po vychladnutí vykrojíme tvořítkem tvary srdíčka. Na vrch pokládáme bílý fondán, který rovněž vykrojíme do tvaru srdce. Na závěr pomažeme strany jahodovou marmeládou.
3. Před podáváním ozdobíme talíř jahodovým topingem, na něj položíme desert a servírujeme.

Valentýnské menu pro vás připravil šéfkuchař David Hendrych. Pokud se vám nechce vařit, zajděte si dnes večer na zamilovanou večeři do Restaurace a hotelu U Schnellů v Praze, kde vaří.

Autor:
  • Nejčtenější
Premium

Chci chlapa, co má větší koule než ego, říká svobodná matka Nikol Štíbrová

Před pár dny oslavila třiatřicítku a cítí se šťastná a spokojená. Nebylo to ale zadarmo – moderátorka a hvězda...

Premium

Sex je snadno dostupný, ale nevěra ještě není důvod k rozchodu

Tolerance je podle něj jen povýšenecký postoj k druhému a vytváří korupční prostředí, proto do partnerských ani jiných...

Příběh Oliny: Vyspala jsem se s kamarádem, nevím co dál

Udělala jsem velkou hloupost, vyspala jsem se se svým nejlepším kamarádem. Bylo to krásné, ale i tak bych byla radši...

Proč mají ženy prsa a děsí nás hadi? 11 otázek a odpovědí kolem evoluce

I když občas evoluci fušujeme do řemesla a snažíme se ji vlastními civilizačními pravidly vzdorovat, kdesi hluboko v...

Gender v pohádkách, divné diety i brčka z papíru. Kde je zdravý rozum?

Nejen v módě existují prapodivné trendy jako ponožky v sandálech. Některé odezní rychle, jiné mají dopad na naše...

Premium

Náš kluk umí. Otec talentu Hložka o plánech i batůžku za padesát tisíc

Minulý týden ho v tramvaji načapal revizor: „Lístek, prosím.“ Adam Hložek, sedmnáctiletá fotbalová raketa, zčervenal....

Premium

Sex je snadno dostupný, ale nevěra ještě není důvod k rozchodu

Tolerance je podle něj jen povýšenecký postoj k druhému a vytváří korupční prostředí, proto do partnerských ani jiných...

Premium

Chci chlapa, co má větší koule než ego, říká svobodná matka Nikol Štíbrová

Před pár dny oslavila třiatřicítku a cítí se šťastná a spokojená. Nebylo to ale zadarmo – moderátorka a hvězda...

  • Další z rubriky

Luxusní nedělní oběd skoro bez práce. Upečte si podzimní masovou pečeni

Nechcete při přípravě nedělního oběda strávit v kuchyni celé dopoledne, ale hodláte se před rodinou blýsknout pořádnou...

RECEPT DNE: Slaný koláč s fíky

Slaný koláč je ideální nejen k večeři, ale vzít si ho můžete i na výlet nebo jako svačinu do práce.

RECEPT DNE: Pomazánka z lososa

Každý den nemusíte chystat teplou večeři. Vyzkoušejte náš recept na skvělou pomazánku z lososa.

RECEPT DNE: Hruškový koláč z Bretaně

Je čas hrušek a tak si k víkendové kávě upečte náš hruškový koláč z Bretaně.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz