Vaječný salát

Rychlý a moc dobrý salát z vajec, ředkviček a majonézy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    513 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2145 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    3,8 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    13,4 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    49,2 g

    76 %

    70 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Překrájíme na osminy, jarní cibulku a cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Ředkvičky očistíme a nakrájíme nahrubo. Vše dáme do mísy.
  2. Majonézu, sůl, pepř, trochu cukru a ocet smícháme v misce. Dresink nalijeme na zeleninu a vejce v míse a promícháme.
  3. Salát rozdělíme na talíře a doplníme bylinkami dle chuti. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Zimní salát

Doplňte v zimě důležité vitamíny s pomocí našeho salátku.

Švédský matjesový salát

Pokud rádi zkoušíte nové kuchyně, ochutnejte i tu švédskou.

Vinaigrette

Tato zálivka doladí i nudný salát.

Matjesový salát se zeleným hráškem

Máte rádi rybí maso? Tak to vám tento salátek zachutná.

Zeleninový salát v batátu

Teplý salát, který vás pořádně zasytí.