Vaječný salát s řeřichou
Lehká večeře, kterou si oblíbíte.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
264 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1105 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
3,5 g
4 %
3 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
13,5 g
21 %
20 %
-
Tuky
21,7 g
33 %
31 %
-
nasycené
2,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo a potom zchladíme ve studené vodě. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na osminky.
- Jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- V míse smícháme majonézu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do připraveného dresinku přidáme nakrájená vejce, ředkvičky, jarní cibulku a nasekanou řeřichu.
- Vše opatrně promícháme a rozdělíme do misek. Hotový salát můžeme podávat s pečivem.