Vaječný koňak
K českým Vánocům domácí vaječňák prostě patří. Kromě toho, že ho rádi popíjíme při sledování pohádek, může být i skvělým dárkem pro nejbližší.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1036 KCal
47 %
43 %
-
Energie
4334 KJ
47 %
43 %
-
Sacharidy
163,5 g
186 %
164 %
-
Vláknina
0,0 g
0 %
0 %
-
Bílkoviny
13,7 g
22 %
20 %
-
Tuky
7,4 g
11 %
11 %
-
nasycené
4,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Půl litru mléka přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek. Směs
- vlijeme do vroucího mléka a mícháme, dokud mléko nezhoustne.
- V misce vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Do vyšlehaných žloutků přidáme rum a směs vlijeme do pudinkového mléka.
- Likér necháme přejít varem, odstavíme ho a ještě asi minutu mícháme. Po zchladnutí ho
- přecedíme, rozdělíme do láhví a uzavřeme.