Vaječná tlačenka

2 hodnocení

Velikonoce jsou sice hlavně o sladkých specialitách, ovšem bez vaječné tlačenky by to také nešlo. Připravit si ji můžete i kdykoli jindy v roce, když na ni dostanete chuť.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    696 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2914 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    23,9 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    21,0 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    57,4 g

    88 %

    82 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vaříme ve vodě s trochou octa natvrdo asi 10 minut, necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Nakládanou zeleninu scedíme, přidáme ji k vejcím spolu se šunkou nakrájenou na kostičky. Lák nalijeme do hrnce, doplníme vodou na množství 200 ml, přivedeme k varu, odstavíme a důkladně vmícháme želatinu.
  3. Poté lák přilijeme do misky k vejcím, přidáme majonézu, dle chuti osolíme, opepříme a vše smícháme.
  4. Formičky vymažeme olejem, naplníme směsí, dáme do ledničky zatuhnout na 120 minut.
  5. Tlačenku můžeme podávat například s pečivem a čerstvým baby špenátem ozdobenou nasekanou čerstvou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Košíčky s paprikovo-olivovou pomazánkou

Na oslavě se po těchto košíčcích jen zapráší.

Melounovo-jablečné čatní

Čatní se v indické kuchyni využívá jako dip k masu.

Křenová vejce

Tradiční český předkrm plný chuti a pikantnosti.

Nakládaná vejce

Udělejte domácí nakládaná vejce.

Houbový koláč s cuketami

Pro změnu upečte na víkend slaný koláč.