Ingredience
Postup
- Zelí scedíme, nálev uchováme stranou. Ze zelí vymačkáme zbylou tekutinu a pokrájíme ho nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci nahřejeme sádlo, přisypeme cibuli a orestujeme dozlatova. Přidáme zelí, ochutíme solí s kmínem, podlijeme mírně vodou, přiklopíme a dusíme doměkka asi 30 minut.
- Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory slijeme, vsypeme k nim zelí, šťouchadlem na brambory rozmačkáme na hrubší kaši a podle chuti osolíme, opepříme nebo dochutíme nálevem ze zelí. Uchováváme v teple.
- Uzenou krkovici nakrájíme na 5mm plátky. V pánvi nahřejeme máslo, opečeme na něm maso z obou stran dozlatova, podlijeme pivem a krátce povaříme. Plátky masa podáváme s připravenou lepenicí. Před podáváním posypeme najemno nasekanou petrželkou.