Ingredience
Postup
- Uzené maso uvaříme doměkka, po částečném zchladnutí vykostíme a nakrájíme na plátky. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Přidáme mražený špenát, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, vmícháme rozmačkaný česnek a na mírném ohni dusíme, dokud špenát nepovolí. Poté dochutíme podle potřeby a promixujeme.
- Brambory ve slupce si den předem uvaříme v osolené vodě, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme je najemno. Přidáme zbylé suroviny a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme dva válečky a osolené vodě vaříme knedlíky asi 25 minut.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Maso podáváme se špenátem, bramborovým knedlíkem a ozdobíme smaženou cibulkou.

















