Doporučujeme

pro iDNES.cz

pro iDNES.cz | foto: Jitka Přichystalovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Tučňáci jako jednohubky

Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Doba přípravy
15 min.

Množství
4

balení černých oliv
balení třešniček sýru mozzarella
1 mrkev
2 plísňové sýry různých velikostí

Příprava tučňáků je velmi snadná a rychlá. Polovinu oliv rozkrojíme podélně na dvě půlky, ty budou tvořit křídla. Spojíme je šikmě napíchnutým párátkem s kuličkami sýru mozzarella nejlépe tak, že párátko odlomíme, aby nebylo vidět. Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka a v každém kolečku vyřízneme malou výseč, která bude tvořit zobáček. Tyto výseče strčíme do nerozkrájených oliv, které nám budou tvořit hlavičky. Ty pak spojíme párátkem se zbytkem těla - bříškem s křídly a s vykrojeným kolečkem mrkve, které představuje tlapky.
Tučňáky naaranžujeme kolem ledovce tvořeného dvěma plísňovými sýry.

Poznámka
Tento recept je vhodný v parném létě, protože pohled na partu tučňáku hovící si na ledovci každého zchladí. Jednohubky se hodí na každý stůl, ale na garden party či na dětské oslavě budou hitem číslo jedna. Jen je třeba hosty upozornit na skrytá párátka držící křídla.


  • Vybrali jsme pro Vás