Ingredience
Postup
- Mouku prosijeme na vál s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, vejce a na kousky nakrájené máslo. Vše rukama zpracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme v chladničce 30 minut odležet.
- Těsto rozválíme na kulatý plát a podle dortové formy vykrojíme kolo, které vložíme na dno formy a propícháme ho vidličkou, aby se netvořily při pečení bubliny a předpečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.
- Tvaroh utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem a žloutky. Bílky vyšleháme na pevný sníh a vmícháme do tvarohové náplně. Předpečený korpus vyndáme z trouby a ze zbylého těsta vyválíme váleček, který zploštíme a srolujeme. Ve formě ho rozvineme podél okraje a horní hranu zakrojíme ozdobným rádýlkem.
- Do formy rozetřeme třetinu tvarohové náplně a posypeme ji polovinou rybízu. Rozetřeme druhou třetinu náplně a rozložíme zbytek rybízu. Na povrch dáme zbylou náplň a uhladíme. Dopečeme v předehřáté troubě při 160 °C dalších 45 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě a pak formu sejmeme.