Tvarohový koláč s rybízem

nehodnoceno

Upečte si podle našeho receptu rybízový koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

16 PORCE +

Tvarohová náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    277 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1158 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    32,0 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    7,3 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    13,0 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    7,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosijeme na vál s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, vejce a na kousky nakrájené máslo. Vše rukama zpracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme v chladničce 30 minut odležet.
  2. Těsto rozválíme na kulatý plát a podle dortové formy vykrojíme kolo, které vložíme na dno formy a propícháme ho vidličkou, aby se netvořily při pečení bubliny a předpečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.
  3. Tvaroh utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem a žloutky. Bílky vyšleháme na pevný sníh a vmícháme do tvarohové náplně. Předpečený korpus vyndáme z trouby a ze zbylého těsta vyválíme váleček, který zploštíme a srolujeme. Ve formě ho rozvineme podél okraje a horní hranu zakrojíme ozdobným rádýlkem.
  4. Do formy rozetřeme třetinu tvarohové náplně a posypeme ji polovinou rybízu. Rozetřeme druhou třetinu náplně a rozložíme zbytek rybízu. Na povrch dáme zbylou náplň a uhladíme. Dopečeme v předehřáté troubě při 160 °C dalších 45 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě a pak formu sejmeme.
Autor:

Podobné recepty

Mandlovo-sezamové sypání

Oříškovým sypáním lehce dozdobíte jakýkoli dezert.

Ořechy v medu

Obdarujte své blízké domácími ořechy v medu.

Malé mandlové bochánky

Lahodné bochánky, které se skvěle hodí na Velikonoce.

Posvícenské koláče

Upečte si doma ty nejlepší kynuté koláče.

Pečená jablíčka plněná rýží a rozinkami

Naplňte jablíčka vašimi oblíbenými surovinami.