Tvarohový koláč s pomeranči

1 hodnocení

Svěží dezert, který si oblíbíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

12 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    234 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    978 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    41,9 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    10,1 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    2,6 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, žloutky, pomerančovou kůru a na kousky nakrájenou Heru. Zpracujeme na pevné těsto, které uložíme na 30 minut do chladničky.
  2. Dvě třetiny mléka s cukrem přivedeme k varu. Zbylé mléko vlijeme do pudinkového prášku, rozmícháme a vlijeme do vroucího mléka. Pudink za stálého míchání povaříme asi 2 minuty. Odstavíme a necháme mírně vychladnout. Pak vmícháme měkký tvaroh.
  3. Odleželé těsto rozválíme na plát a vyložíme jím pekáček (30x35cm). Vytvoříme asi 1 cm vysoký okraj. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň.
  4. Z pomerančů okrájíme slupku i s bílou dužninou. Pomeranče nakrájíme na kolečka a rozložíme je na povrch tvarohové náplně. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku a nakrájíme na řezy.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový růžový koláč

Tento koláč chutná prostě skvěle.

Clafoutis s ostružinami

Upečte si francouzský koláč plný čerstvého ovoce.

Ovocný trifle do skleničky

Chce to něco dobrého na zub? Připravte rodině vrstvený dezert anglického původu.

Vaflové kornoutky s ovocem

Kornouty nemusíte plnit pouze zmrzlinou. Inspirujte se naším receptem.

Ostružinové sušenky

Zpracujte ovoce ze zahrady do těchto křehkých čokoládových sušenek, které se jen rozplývají na...