Tvarohovo jahodová zmrzlina

Sluníčko už nám krásně svítí, a tak přijde k chuti recept na báječnou domácí zmrzlinu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez mrazení

Ingredience

10 PORCE +

Rozpis na 10 porcí po cca 100 g:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    174 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    727 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    25,7 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    5,9 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody očistíme a společně s moučkovým cukrem a medem rozmixujeme v robotu.
  2. Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem. Přidáme k němu jahodového pyré a důkladně promícháme. Nakonec zlehka zapracujeme vyšlehanou smetanu na pevnou šlehačku.
  3. Kovovou misku naplníme připravenou jahodovou směsí a vložíme do mrazničky. Asi po 60 minutách mrazení krém promícháme. Povrch uhladíme a necháme mrazit dalších asi 120 minut.
  4. Připravenou zmrzlinu můžeme podávat ve vaflových kornoutcích nebo v mističce či na talířku.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.