Tvarohovo borůvkový koláč

Tento koláč chutná nejlépe se šálkem kávy.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

bez odležení

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    384 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1605 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    37,5 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    10,0 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    21,2 g

    33 %

    30 %

  • nasycené

    12,2 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem a kypřicím práškem. Přidáme vejce, špetku soli, na kousky nakrájené máslo a zpracujeme na hladké těsto, které uložíme do chladničky na 30 minut odležet. Po odležení těsto rozválíme na kulatý plát a vložíme do koláčové formy, těsto přimáčkneme až k hornímu okraji formy.
  2. Tvaroh smícháme s cukrem, pudinkovým práškem, rozpuštěným máslem a žloutky. Bílky vyšleháme na pevný sníh a spolu s citronovou šťávou i nastrouhanou kůrou vmícháme do tvarohu. Nakonec přimícháme očištěné borůvky.
  3. Náplň rozetřeme do formy vyložené těstem, povrch uhladíme a pečeme při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout ve formě.
Autor:

Podobné recepty

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...