Tvarohové kostky s ovocem

1 hodnocení

Ideální lehký dezert do horkých letních dnů.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez tuhnutí

Ingredience

16 PORCE +

Na nepečený korpus:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    248 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1039 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    20,4 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    6,7 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    15,3 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    8,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s kokosem, směs provlhčíme mlékem a spojíme se změklým máslem. Vše společně dobře propracujeme a navrstvíme na dno formy (25x30 cm), kterou předem vyložíme pečicím papírem.
  2. Tvaroh promícháme s oběma cukry. Želatinu smícháme s 80 ml studené vody a necháme asi 5 minut nabobtnat, poté ji zahřejeme téměř k bodu varu a horkou vlijeme do připravené tvarohové náplně. Nakonec přimícháme vyšlehanou pevnou šlehačku a ovoce. Hotovou náplň rozetřeme do formy s nepečeným korpusem.
  3. Dezert uložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí nakrájíme na kostky a dozdobíme čerstvým ovocem s mátou.
Autor:

Podobné recepty

Clafoutis s ostružinami

Upečte si francouzský koláč plný čerstvého ovoce.

Ovocný trifle do skleničky

Chce to něco dobrého na zub? Připravte rodině vrstvený dezert anglického původu.

Vaflové kornoutky s ovocem

Kornouty nemusíte plnit pouze zmrzlinou. Inspirujte se naším receptem.

Ostružinové sušenky

Zpracujte ovoce ze zahrady do těchto křehkých čokoládových sušenek, které se jen rozplývají na...

Vanilkové řezy se skořicí

Ke kávě jsou tyto luxusní řezy jako dělané.