Turecká pizza

2 hodnocení

Pizza není zdaleka jen italskou specialitou. Peče se doslova na celém světě. Zkuste ji tentokrát na turecký způsob.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    360 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1506 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    50,1 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    18,1 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    8,6 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Rozkrojíme je a vydlabeme z nich semínka. Dužinu pokrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme semínek a společně s petrželkou také nasekáme.
  2. Mleté maso vložíme do mísy. Osolíme ho, okořeníme a dobře promícháme. Pak do něj přidáme ajvar, vejce, polovinu rajčat, cibule a petrželky a chilli papričku.
  3. Těsto na pizzu připravíme ze směsi dle návodu na obalu. Pak ho rozdělíme na 8 kousků a z každého vyválíme oválný plát asi 15 x 20 cm velký.
  4. Náplň rozdělíme na těsto a zakapeme ji olejem. Okraje každého plátu částečně přeložíme přes náplň. Pizzy pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 15 minut. Před podáváním je ozdobíme zbylou zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Kopřivová nádivka

Nádivka s mladými kopřivami k českým Velikonocům neodmyslitelně patří.

Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou

Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.

Roláda z mletého masa

Vyzkoušejte vylepšenou verzi obyčejné sekané. Zelenina jí sluší.

Vepřové plátky na cibuli a bramborové kuličky

Nevíte, co uvařit o víkendu k obědu? Máme pro vás zajímavou inspiraci.

Znojemské dančí závitky

Inspirujte se receptem na oblíbené jídlo ze Znojma.