Ingredience
Postup
- Nejprve si připravíme sněhové nočky. Bílek s polovinou cukru šleháme na horké vodní lázni asi 5 minut. Pak přidáme zbylý cukr a šleháme dále, až směs zhoustne. Z bílkové hmoty odkrajujeme lžičkou noky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a sušíme při 100 °C asi hodinu.
- Mezitím omyjeme třešně a vypeckujeme je. Do kastrolu nalijeme 400 ml vody, přisypeme cukr, skořici a přidáme třešně. Vše při střední teplotě povaříme doměkka. Solamyl rozmícháme ve víně a třešňovou směs zahustíme.
- Pak ji ponorným šlehačem rozmixujeme, vmícháme smetanu a dáme do chladničky. Vychlazenou polévku rozdělíme do misek, přidáme sněhové nočky a ozdobíme bylinkami.