Třešňová polévka se sněhovými nočky

Věděli jste, že může polévka sloužit i jako dezert?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Sněhové nočky:

Ovocná polévka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    375 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1569 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    64,4 g

    73 %

    64 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    3,1 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    8,1 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    5,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme sněhové nočky. Bílek s polovinou cukru šleháme na horké vodní lázni asi 5 minut. Pak přidáme zbylý cukr a šleháme dále, až směs zhoustne. Z bílkové hmoty odkrajujeme lžičkou noky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a sušíme při 100 °C asi hodinu.
  2. Mezitím omyjeme třešně a vypeckujeme je. Do kastrolu nalijeme 400 ml vody, přisypeme cukr, skořici a přidáme třešně. Vše při střední teplotě povaříme doměkka. Solamyl rozmícháme ve víně a třešňovou směs zahustíme.
  3. Pak ji ponorným šlehačem rozmixujeme, vmícháme smetanu a dáme do chladničky. Vychlazenou polévku rozdělíme do misek, přidáme sněhové nočky a ozdobíme bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Višňové taštičky

I bez čerstvého ovoce můžete vykouzlit dokonalý moučník.

Mandlovo-sezamové sypání

Oříškovým sypáním lehce dozdobíte jakýkoli dezert.

Tvarohová pascha s čokoládou

Při zdobení velikonoční paschy se fantazii meze nekladou.

Šišvárky s povidly

Tento moučník chutná přesně jako od babičky.

Vanilkový krém s malinami

Pokud máte rádi pudink, tak vás tento dezert uchvátí.