Třešňové clafoutis
Ingredience:
- 4 vejce
- 50 g moučkového cukru
- špetka soli
- 300 ml mléka
- 125 g hladké mouky
- 500 g třešní
- máslo na vymazání pekáčku
- 3 lžíce brandy
- moučkový cukr na posypání
Pracovní postup:
- Vejce lehce vyšleháme s cukrem a špetkou soli. Přidáme mléko a prosátou mouku. Těstíčko šleháme, dokud není hladké.
- Třešně omyjeme a necháme okapat. Poté je odstopkujeme a vypeckujeme.
- Polovinu těstíčka rozlijeme do máslem vymaštěného pekáčku. Navrch rozložíme třešně a zakryjeme zbylým těstem.
- Moučník pokropíme brandy a vložíme do předehřáté trouby. Při 180 °C ho pečeme asi 40 minut. Hotové clafoutis poprášíme moučkovým cukrem a podáváme teplé.