Ingredience
Postup
- Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce, které osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
- Žloutky dáme do mísy a vymícháme je s 300 ml vody. Přisypeme asi 2/3 mouky, parmazán a mandle a ze všech přísad vyšleháme těstíčko. Lehce je osolíme a opět promícháme.
- Zbylou mouku nasypeme na prkénko. Porce tresky nejprve obalíme v mouce, pak v těstíčku a ihned je vkládáme do rozpáleného oleje v pánvi. Osmažíme je z obou stran dozlatova, vyjmeme a necháme okapat.
- Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Cibule oloupeme, nasekáme a s petrželkou přidáme k bramborám. Osolíme, ochutíme octem a olejem. Všechny přísady dobře promícháme.
- Smaženou rybu rozdělíme na talíře vyložené listy hlávkového salátu, obložíme rajčátky, kroužky cibule a ozdobíme bylinkami. Podáváme s bramborovým salátem.