Treska v parmazánovém těstíčku

Ozvláštněte rybí maso parmazánovým těstíčkem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Bramborový salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    656 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2746 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    72,7 g

    83 %

    73 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    50,6 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    17,4 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce, které osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Žloutky dáme do mísy a vymícháme je s 300 ml vody. Přisypeme asi 2/3 mouky, parmazán a mandle a ze všech přísad vyšleháme těstíčko. Lehce je osolíme a opět promícháme.
  3. Zbylou mouku nasypeme na prkénko. Porce tresky nejprve obalíme v mouce, pak v těstíčku a ihned je vkládáme do rozpáleného oleje v pánvi. Osmažíme je z obou stran dozlatova, vyjmeme a necháme okapat.
  4. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Cibule oloupeme, nasekáme a s petrželkou přidáme k bramborám. Osolíme, ochutíme octem a olejem. Všechny přísady dobře promícháme.
  5. Smaženou rybu rozdělíme na talíře vyložené listy hlávkového salátu, obložíme rajčátky, kroužky cibule a ozdobíme bylinkami. Podáváme s bramborovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.