Doporučujeme

Treska po Švédsku

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Treska po švédsku

  • 0

filé z tresky mražené (800 g)
4 větší mrkve
2 pórky
2 zakysané smetany
strouhaný sýr
pažitka
petrželka
kopr
provensálské koření
sůl
pepř
olivový olej
rýže

Nejprve připravíme zeleninu - omyjeme a nastrouháme mrkev (najemno nebo na hrubší oka), na kolečka nakrájíme pórek a obojí osmahneme na olivovém oleji. Mezitím připravíme oláčku na zalití. Do misky dáme zakysanou smetanu a vmícháme pokrájené čerstvé bylinky. Zamícháme a přidáme provensálské koření, černý pepř a trochu soli. Dno pekáče nebo zapékací mísy polijeme olivovým olejem a nasypeme na něj osmahnutou mrkev s pórkem, rozhrneme, aby pokryla celé dno. Na ni rozložíme tresku, osolíme, opepříme a dáme do vyhřáté trouby zapéct asi na 15 minut. Rybu vyndáme z trouby a zalijeme omáčkou, aby byla celá ryba zakrytá. Navrch posypeme nastrouhaný sýr a dáme ještě asi na 15 minut zapéct.
Podáváme s rýží.


  • Vybrali jsme pro Vás