Ingredience
Postup
- Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme pustit šťávu a osušíme papírovými utěrkami. Cuketu a rajčata pokrájíme na plátky, šalotku a česnek nadrobno. Pistácie nasekáme a orestujeme.
- Na rozehřátém oleji opečeme šalotku, česnek, přihodíme lilek a cuketu a opékáme dozlatova. Doplníme sterilovaná rajčata, sůl, pepř, petrželovou nať a zakryjeme.
- Tresku očistíme, osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a opečeme v pánvičce z obou stran dozlatova. Na závěr přidáme máslo, přiklopíme a odstavíme.
- Na talíře rozdělíme zeleninu, na ni položíme tresku, zalijeme vypečenou šťávou, posypeme pistáciovými oříšky, ozdobíme ředkvičkovými výhonky, doplníme kouskem limety a podáváme.