Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    214 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    897 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    9,4 g

    11 %

    9 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    27,5 g

    44 %

    40 %

  • Tuky

    6,5 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme pustit šťávu a osušíme papírovými utěrkami. Cuketu a rajčata pokrájíme na plátky, šalotku a česnek nadrobno. Pistácie nasekáme a orestujeme.
  2. Na rozehřátém oleji opečeme šalotku, česnek, přihodíme lilek a cuketu a opékáme dozlatova. Doplníme sterilovaná rajčata, sůl, pepř, petrželovou nať a zakryjeme.
  3. Tresku očistíme, osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a opečeme v pánvičce z obou stran dozlatova. Na závěr přidáme máslo, přiklopíme a odstavíme.
  4. Na talíře rozdělíme zeleninu, na ni položíme tresku, zalijeme vypečenou šťávou, posypeme pistáciovými oříšky, ozdobíme ředkvičkovými výhonky, doplníme kouskem limety a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Celozrnné tortilly s hovězím masem

Rozhodli jste se jíst zdravěji? Zkuste tyto lahodné tortilly.

Brambory z pánve

Tento recept oceníte, pokud zrovna nemáte moc času na vaření.

Hovězí maso se zeleninou a bramborovo-celerové pyré

Hovězí maso se zeleninou skvěle doplní bramborovo-celerové pyré.

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Dančí roštěnky po burgundsku

Výborný pokrm, které vás zahřeje po dlouhém pobytu venku.