Pátek 17. září 2021, svátek má Naděžda
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 17. září 2021 Naděžda

Tradiční maďarské lečo s klobásou

Pravé maďarské lečo musí být pikantní, husté a nádherně voňavé. Ideální přílohou k němu je čerstvý kváskový chléb.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    348 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1457 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    7,9 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    15,1 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    27,3 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    9,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do rozehřáté pánve společně s troškou oleje. Cibuli nakrájíme na větší kousky a dáme ji na slaninu zesklovatět. Papriku nakrájíme na silnější proužky.
  2. Cibuli zasypeme mletou paprikou a za stálého míchání rychle opečeme, aby se paprika nepřepálila. Do pánve přidáme papriku a na větší kousky oloupaná a nakrájená rajčata.
  3. Osolíme, promícháme, přiklopíme a na mírném ohni za občasného míchání necháme asi 15 minut dusit, dokud papriky nezměknou. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka a přidáme ji do hrnce.
  4. Necháme asi 10 minut prohřát, občas odkryté promícháme, šťáva ze zeleniny se tak redukuje na hustotu, která je pro maďarské lečo typická.
  5. Podáváme s čerstvým chlebem posypané petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Sladké ovocné knedlíky patří k létu stejně jako slunce a výlety. Pochutnejte si na klasice z...

Lilkové závitky s rajčaty a mletým masem

Také milujete večeře z trouby, které se samy pečou, zatímco vy se věnujete rodině nebo sledujete...

Cukety se šunkovou náplní

Rychlé a jednoduché jídlo nadchne nejen zapřisáhlé milovníky cuket, ale každého, kdo se rád...

Houbové omelety s pikantní tvarohovou náplní

Houby rostou a vy už nevíte, co s nimi? Zkuste si k obědu nebo k večeři připravit tyto pikantní...

Marinované vepřové kotlety

Vůně pomeranče a rozmarýnu se dokonale snoubí s grilovaným vepřovým masem. Dopřejte si luxusní...

Zobrazit více