Tradiční maďarské lečo s klobásou

Pravé maďarské lečo musí být pikantní, husté a nádherně voňavé. Ideální přílohou k němu je čerstvý kváskový chléb.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    340 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1423 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    7,5 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    14,8 g

    23 %

    22 %

  • Tuky

    27,0 g

    41 %

    39 %

  • nasycené

    9,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do rozehřáté pánve společně s troškou oleje. Cibuli nakrájíme na větší kousky a dáme ji na slaninu zesklovatět. Papriku nakrájíme na silnější proužky.
  2. Cibuli zasypeme mletou paprikou a za stálého míchání rychle opečeme, aby se paprika nepřepálila. Do pánve přidáme papriku a na větší kousky oloupaná a nakrájená rajčata.
  3. Osolíme, promícháme, přiklopíme a na mírném ohni za občasného míchání necháme asi 15 minut dusit, dokud papriky nezměknou. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka a přidáme ji do hrnce.
  4. Necháme asi 10 minut prohřát, občas odkryté promícháme, šťáva ze zeleniny se tak redukuje na hustotu, která je pro maďarské lečo typická.
  5. Podáváme s čerstvým chlebem posypané petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Uzené zapečené s květákem

Nevíte, co udělat k obědu? Zkuste zapečené uzené maso s květákem.

Vepřové závitky s jablky a křenem

Inspirujte se receptem na báječný rodinný pokrm.

Špízy z tygřích krevet s citrusovým salátem

Tento oběd vás v létě příjemně osvěží.

Vepřové kostky na houbách

Vepřové maso na houbách doporučujeme podávat s bramborem.

Zapečená pohanka se zeleninou

Pozitivní účinek pohanky na naše zdraví spočívá v obsaženém rutinu, který blahodárně působí na cévy.