Tradiční čínské taštičky z pařeného těsta

  9:09aktualizováno  9:09
Čínská kuchyně nezná něco, jako je v Česku knedlo-vepřo-zelo, tedy jedno nejznámější jídlo. Pro každou oblast země je typický jiný pokrm. Následující recept se však vaří po celé zemi.

Čínské taštičky | foto: MF DNES

Taštičky z pařeného těsta

Těsto: 550 g hladké mouky, 1/4 l vařící vody, 50 g mouky na vál
Náplň: 400 g mletého vepřového masa, 2 pórky, 4 lžíce sójové omáčky, asi 3 lžíce alkoholu (bez výrazného aroma), 1 lžička zázvoru, 1/4 lžičky Glutasolu, sůl, 5 lžic oleje, 1/8 l vody
Omáčka: 1 díl sójové omáčky, 1 díl vody, 1/2 dílu octa, podle chuti lisovaný česnek nebo chilli koření

Nejprve si nachystáme nádivku: okořeněné maso smícháme se studenou vodou. Jakmile se z masa vytvoří bělavá hustá kaše, zakápneme ji alkoholem a přidáme nadrobno nakrájený pórek a olej. Poté připravíme pařené těsto.

Těsto: do mouky se vlije vařící voda, těsto zamícháme vařečkou a necháme chvilku vychladnout. Ještě teplé těsto zpracováváme rukama na válu cca 10 min. Poté na vál nasypeme mouku, z těsta utvoříme válečky a z nich nakrájíme asi 60 stejně velkých kousků. Každý kousek zmáčkneme rukou na placičku a do středu dáme náplň. Musíme ale dávat pozor, aby náplň nezamastila okraje: taštičky by se při vaření rozlepily. Při vaření používejte větší hrnec s napařovací vložkou, pod nízkou vložku dejte kastrolek, aby se pod ní vešlo dost vody a vytvořilo se hodně páry, položte na děrovanou vložku listy hlávkového salátu nebo zelí a na ně položte taštičky. Listy zabrání tomu, aby se taštičky přilepily k vložce.

Doba přípravy:
v páře cca 8 minut.
Uvařené taštičky podáváme s omáčkou.

zdroj:
www.cinskerecepty.cz

Čtěte v magazínu DNES

čínská vlajka

Jak chutnají čínská jídla a proč je čínská čína jiná než ta česká? "Krysy jsou skvělé," tvrdí moderátorka. Čtěte ve čtvrtečním magazínu MF DNES.

Autoři:

Jaro a zdraví

Využijte krásného počasí a vydejte se pro zdravé pochoutky do přírody. Oblíbený medvědí česnek najde své místo v pomazánkách či domácím pestu. Jako zdravé sladidlo si můžete připravit pampeliškový med.


Nejčtenější

Bez řádu bychom potrestali sami sebe, řekli v Rozstřelu rodiče čtyřčat

Rodiče nejmladších českých čtyřčat Helena a Josef Slánští v diskusním pořadu...

Helena s Josefem chtěli dvouletému Vojtovi pořídit sourozence a právě před rokem se jim narodily hned čtyři děti...

Móda na talíři. Češi utrácejí za superpotraviny, mnohdy zbytečně

Avokádová pomazánka

Jíst avokádo je jedním z aktuálních trendů. A quinoa? To je přeci poklad Inků. Naše talíře se změnily v přehlídku...

OBRAZEM: Amy Schumerová se nezdráhá ukázat pravou tvář mateřství

Amy Schumerová po porodu

Amy Schumerová je jednou z nejúspěšnějších světových komiček dnešní doby. Nebojí se veřejně hovořit o kontroverzních...

Tolik čekání, vodko, a tys to vydržela, vítala se na svobodě Máňa s lahví

Pracovat se Máně nechce. „Umřela bych,“ říká.

Rok sledovaly televizní kamery několik odsouzených žen ve třech českých věznicích. Monika (44), která bodla svého...

Miniaturní bikiny slavných hvězd. Inspirujte se, jak vyrazit na pláž

Je nám tolik let, na kolik se vnímáme. Stejné je to i s krásou. Jsme tak...

Je nám tolik let, na kolik se vnímáme. Stejné je to s krásou. Jsme tak krásné, jak půvabné se cítíme být. K moři můžeme...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Máte rádi pomazánky? Vyzkoušejte náš recept na křenovou, která vám dodá spoustu vitaminů!

Kebab, křidýlka i nadívaný pstruh. Rozpalte gril a pozvěte přátele

Kebab se zeleninovým salátem a jogurtovou omáčkou

Letní teploty lákají ven a na zdravém vzduchu také nejlépe chutná. Vyměňte obligátní krkovičku nebo klobásky za...

RECEPT DNE: Šlehaný ovocný cheesecake ve skle

Šlehaný ovocný cheesecake ve skle

Toto je opravdová lahůdka. Vyzkoušejte recept na šlehaný ovocný cheesecake ve skle.

Naděje pro neplodné páry: Česko zavádí novou metodu mrazení vajíček
Naděje pro neplodné páry: Česko zavádí novou metodu mrazení vajíček

Státní ústav pro kontrolu léčiv schválil v nedávné době zcela novou metodu mrazení vajíček. Měla by eliminovat riziko poškození vajíčka při rozmrazení a dát tak ženám, které podstupují umělé oplodnění, větší šanci na úspěch.

Najdete na iDNES.cz