Tousty s pikantními paprikami

Pikantní jednohubky by rozhodně na žádné oslavě chybět neměly.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    329 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1375 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    17,3 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    15,4 g

    24 %

    23 %

  • Tuky

    19,4 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bagetu, ciabattu nebo jiné pečivo nakrájíme na slabší krajíčky. Rozložíme je na plechy a potřeme olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 minut dozlatova.
  2. Papriky vyndáme z nálevu necháme lehce okapat. Pak je nakrájíme na tenké nudličky. Sýr nakrájíme na plátky a takové kousky, aby se dobře vešly na opečenou bagetu.
  3. Na opečené krajíčky pečiva položíme plátek sýra. Nařasíme kousek sušené šunky a naskládáme hezkou porci nakrájených paprik. Ozdobíme bylinkami a pokapeme balzamikovým krémem.

Tip: Opečené pálivé papriky nakládají tradičně španělé. Snad proto se k nim nejlépe hodí španělská sušená šunka Jamon Serrano.

Autor:

Podobné recepty

Bruschetta s krevetami

Dokřupava opečené pečivo plus skvěle vyladěná obloha, to jsou skvostné obložené chlebíčky v...

Houbová bruschetta se špenátovými listy

Žampiony, víno, cibulka...až ucítíte tu vůni, budete se chtít okamžitě zakousnout.

Nektarinková bruschetta s kozím sýrem

Možná se vám tato kombinace surovin nezdá, ale až ochutnáte, budou vaše chuťové pohárky v nebi.

Rajčatová bruschetta

Tradiční italská chuťovka s rajčaty.

Pizza twistery

Tyčinky s příchutí pizzy jsou ideálním snackem k vínu nebo k televizi.