Ingredience
Postup
- Hladkou mouku nasypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme žloutky a špetku soli a vše důkladně rukama propracujeme. Těsto zabalíme do utěrky a necháme alespoň 15 minut odležet.
- Cibuli a česnek nasekáme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, osmahneme a okořeníme. Zalijeme vývarem a dusíme asi 20 minut.
- Těsto rozválíme na tenký plát. Vykrájíme z něj kolečka o průměru 5 cm. Do středu každého dáme lžičku připravené náplně. Okraje potřeme vodou, těsto přeložíme na polovinu a okraje přitiskneme. Opět přeložíme a konce spojíme. Tortellini vaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje asi 4-5 minut.
- Ořechy nasekáme, promícháme s ohřátou smetanou, přidáme změklé máslo, nasekanou šalvěj, osolíme a opepříme. Ořechovou směs promícháme s horkými tortellinami.