Tortellini s ořechy

nehodnoceno

Uvařte si domácí tortellini s vlašskými ořechy.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Náplň:

Omáčka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1377 KCal

    63 %

    57 %

  • Energie

    5759 KJ

    63 %

    57 %

  • Sacharidy

    108,7 g

    124 %

    109 %

  • Vláknina

    7,2 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    47,2 g

    75 %

    69 %

  • Tuky

    81,6 g

    126 %

    117 %

  • nasycené

    33,2 g

  • trans-mastné

    1,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hladkou mouku nasypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme žloutky a špetku soli a vše důkladně rukama propracujeme. Těsto zabalíme do utěrky a necháme alespoň 15 minut odležet.
  2. Cibuli a česnek nasekáme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, osmahneme a okořeníme. Zalijeme vývarem a dusíme asi 20 minut.
  3. Těsto rozválíme na tenký plát. Vykrájíme z něj kolečka o průměru 5 cm. Do středu každého dáme lžičku připravené náplně. Okraje potřeme vodou, těsto přeložíme na polovinu a okraje přitiskneme. Opět přeložíme a konce spojíme. Tortellini vaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje asi 4-5 minut.
  4. Ořechy nasekáme, promícháme s ohřátou smetanou, přidáme změklé máslo, nasekanou šalvěj, osolíme a opepříme. Ořechovou směs promícháme s horkými tortellinami.
Autor:

Podobné recepty

Steak s krémovou omáčkou

Připravte si doma vepřový steak lepší než z restaurace.

Bramborový caesar salát s pečeným kuřetem

Zkuste zajímavou variaci na oblíbený salát.

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.