Topinky s mozzarellou a ančovičkami

Italský snack, který můžete podávat i jako předkrm.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1487 KCal

    68 %

    62 %

  • Energie

    6222 KJ

    68 %

    62 %

  • Sacharidy

    238,3 g

    271 %

    238 %

  • Vláknina

    22,0 g

    73 %

    73 %

  • Bílkoviny

    66,3 g

    105 %

    98 %

  • Tuky

    24,8 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krajíce chleba rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme je asi třetinou oleje. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi čtyři minuty, dozlatova a dokřupava.
  2. Rukolu rozkrájíme a vložíme do mixéru. Přidáme zbylý olej, bazalkové pesto, čtyři ančovičky, česnek a ocet. Vše rozmixujeme na husté rukolové pesto.
  3. Opečené krajíce chleba potřeme připraveným pestem. Mozzarellu natrháme na kousky a rozdělíme na pesto. Přidáme kousky zbylých ančoviček a posypeme chilli vločkami. Nakonec ozdobíme rozkrájenými lístky bazalky.
Autor:

Podobné recepty

Koláč s rajčaty, sýrem a slaninou

Nemusíte moc sladké? Upečte si koláč ze slaných surovin.

Husí paštika a s brusinkovým želé

Vyzkoušejte jemnou domácí paštiku, která potěší vaše chuťové buňky.

Tortilly plněné zeleninou a šunkou

Chystáte se na výlet? Zabalte si s sebou chutnou svačinku.

Sýrové chipsy z kadeřávku

Nekupujte si chipsy v obchodě, ale radši si udělejte zdravější verzi doma.

Toast s hummusem z červené řepy

Připravte si do práce zdravou svačinku, která vás zasytí.