Sobota 17. dubna 2021, svátek má Rudolf
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 17. dubna 2021 Rudolf

Topinka s vaječným srdcem

Rychlovka, která potěší i ve všední den. Potěšte svého partnera nebo svou partnerku vtipnou romantickou snídaní.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

2 PORCE +

Na 2 porce si připravíme:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    205 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    857 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    12,4 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    13,3 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Toastový chléb vykrojíme pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce a z obou stran pomažeme jemně máslem.
  2. Nahřejeme pánev, na které chleba opečeme nejprve z jedné strany, a po otočení do výřezu vyklepneme vejce. Na menším plameni necháme pomalu srazit bílek.
  3. Hotové vejce osolíme a opepříme. Můžeme podávat jen tak nebo s lehkým salátkem.

Vykrojené tvary srdíček také zužitkujeme – opečeme a podáváme s máslem a oblíbeným džemem.

Autor:

Podobné recepty

Míchaná vejce podle Pavla Berkyho

Míchaná vejce jsou poměrně jednoduchým pokrmem a lze je připravovat na spoustu způsobů. Ale často...

Jidášovy provazy a pletýnky

Toto pečivo se v domácnostech našich babiček peklo tradičně na Škaredou středu, ale dnes je...

Voňavé domácí rohlíky a housky

Po letech konzumace průmyslových rohlíků už jsme skoro zapomněli, jak chutná domácí pečivo. Cena po...

Skořicové šneky

Máte chuť na něco sladkého ke kávě? Vůně skořice, která zahalí celý byt při pečení těchto...

Jáhlová kaše s mákem

Pro naše předky byly jáhly samozřejmou součástí jídelníčku, my na ně ke své škodě zapomínáme....

Zobrazit více