Tmavá třešňová roláda
Také milujete rolády? Nejsou tak těžké na přípravu, jak by se mohlo na první pohled zdát, a jsou dokonale estetické.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 40 min
bez chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
263 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1100 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
36,5 g
41 %
37 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
5,0 g
8 %
7 %
-
Tuky
9,7 g
15 %
14 %
-
nasycené
5,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme prosátou mouku, kakao, kypřicí prášek do pečiva a na závěr přimícháme 45 ml horké vody. Vše společně dobře promícháme.
- Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Ještě horký piškot i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
- Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a griotkou do pevného krému. Krémem pak natřeme vychladlý piškot, doprostřed poklademe vypeckované třešně a už bez papíru opatrně srolujeme.
- Roládu ozdobíme hoblinkami čokolády, kakaem a celými třešněmi.