Tmavá třešňová roláda

nehodnoceno

Také milujete rolády? Nejsou tak těžké na přípravu, jak by se mohlo na první pohled zdát, a jsou dokonale estetické.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez chladnutí

Ingredience

10 PORCE +

Na piškot:

Na krém:

Na ozdobu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    263 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1100 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    36,5 g

    41 %

    37 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    9,7 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme prosátou mouku, kakao, kypřicí prášek do pečiva a na závěr přimícháme 45 ml horké vody. Vše společně dobře promícháme.
  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Ještě horký piškot i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
  3. Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a griotkou do pevného krému. Krémem pak natřeme vychladlý piškot, doprostřed poklademe vypeckované třešně a už bez papíru opatrně srolujeme.
  4. Roládu ozdobíme hoblinkami čokolády, kakaem a celými třešněmi.
Autor:

Podobné recepty

Brownies cheesecake s cottage

Skvělý dezert plný tvarohu a malin.

Panna cotta s ovocnou vrstvou

Luxusní italský dezert.

Tvarohový pohár s mandarinkami

Sladká tečka nikdy nikoho nezklame.

Tvarohové mini bábovky s krémem

Upečte si ke kávě nádherný moučník plný chutí.

Velikonoční věnec

Krásně nadýchané pečivo se stane hvězdou Velikonoc.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.