Ingredience
Postup
- Svaříme 100 ml vody, cukr a šťávu z citronu na hustý sirup. Po vychladnutí ochutíme limoncellem. Žloutky, citronovou šťávu a cukr vyšleháme na horké vodní lázni.
- Do horkého krému vešleháme máslo. Necháme mírně zchladnout. Mascarpone smícháme s vyšlehanou smetanou a polovinou citronového krému.
- Do formy rozložíme piškoty namočené v sirupu. Potřeme je náplní z mascarpone a postup opakujeme. Na povrch nalijeme zbylý citronový krém a necháme v chladničce nejméně 6 hodin odležet.
- Bio citron nakrájíme na plátky. Svaříme 100 ml vody s cukrem, přidáme citron a povaříme asi 8 minut. Citrony vyjmeme a sušíme asi čtvrt hodiny při 90 °C. Využijeme je k dozdobení tiramisu.