Tiramisu s citronem

Nechte se svést ke sladkému hříchu slastným tiramisu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

8 PORCE +

Na citronový sirup:

Na citronový krém:

Na náplň:

Na kandované citrony:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    531 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2223 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    64,0 g

    73 %

    64 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    7,4 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    27,8 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    16,1 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Svaříme 100 ml vody, cukr a šťávu z citronu na hustý sirup. Po vychladnutí ochutíme limoncellem. Žloutky, citronovou šťávu a cukr vyšleháme na horké vodní lázni.
  2. Do horkého krému vešleháme máslo. Necháme mírně zchladnout. Mascarpone smícháme s vyšlehanou smetanou a polovinou citronového krému.
  3. Do formy rozložíme piškoty namočené v sirupu. Potřeme je náplní z mascarpone a postup opakujeme. Na povrch nalijeme zbylý citronový krém a necháme v chladničce nejméně 6 hodin odležet.
  4. Bio citron nakrájíme na plátky. Svaříme 100 ml vody s cukrem, přidáme citron a povaříme asi 8 minut. Citrony vyjmeme a sušíme asi čtvrt hodiny při 90 °C. Využijeme je k dozdobení tiramisu.
Autor:

Podobné recepty

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Citronové mini bábovky

Upečte na neděli roztomilé mini bábovičky.

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.