Těstovinový salát

Tento rychlý salát s tuňákem vás mile překvapí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    404 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1690 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    59,4 g

    67 %

    59 %

  • Vláknina

    5,2 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    20,4 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    7,9 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme na skus ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cuketu omyjeme, odkrojíme stopku a také nakrájíme na kolečka. Špenát propereme ve studené vodě a necháme okapat. V hluboké pánvi nahřejeme olej, přidáme plátky mrkve, lehce osolíme a krátce orestujeme. Poté snížíme teplotu, přiklopíme poklicí a dusíme do poloměkka. Připravenou mrkev přidáme k těstovinám.
  3. Do rozpálené pánve přilijeme dle potřeby olej a zprudka na něm opečeme kolečka cukety. Přidáme najemno pokrájený oloupaný česnek, olivy, těstoviny s mrkví, tuňáka i s olejem a společně prohřejeme. Těstovinový salát dochutíme solí a pepřem, přendáme do mísy a promícháme se špenátem. Rozdělíme ho na talíře a dle chuti posypeme na kroužky nakrájenou očištěnou jarní cibulkou. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Vepřová roláda plněná žampiony, paprikou, pórkem

Uvařte rodině chutný nedělní oběd.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.