Těstovinový salát s krevetami

Tento lehký salát v sobě skrývá dokonalou kombinaci chutí a vůní. Dopřejte si ho kdykoli na něj dostanete chuť.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    608 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2546 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    62,5 g

    71 %

    63 %

  • Vláknina

    32,3 g

    108 %

    108 %

  • Bílkoviny

    33,3 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    18,2 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu na skus. Scedíme je, necháme okapat a promícháme je s troškou olivového oleje.
  2. Krevety vsypeme do sítka a necháme je rozmrazit. Pak je propláchneme vlažnou vodou a necháme je odkapat. Na troše oleje v pánvi je orestujeme.
  3. Smetanu dochutíme solí, pepřem a troškou citronové šťávy a vmícháme do ní kopr.
  4. Okurku omyjeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Fenykl očistíme a pokrájíme na jemné nudličky. Vše společně s krevetami a smetanou vmícháme do těstovin.
Autor:

Podobné recepty

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.

Směs listových salátů s fenyklem a kuřecími špízky

Dejte si tento zdravý salát se šťavnatým kuřátkem.

Salát s kerblíkem

Vyzkoušejte toto výjimečné jídlo. Kebrlík vašemu salátu dodá jemně ostrou peprnou chuť.

Salát s pečeným česnekovým chřestem a pečenými cherry rajčátky

Svěží letní salát s chřestem, na kterém si pochutnáte.