Teplý salát z pohanky s glazovanou zeleninou

Připravte si z kořenové zeleniny fantastický salát.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na salát:

Na dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    689 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2881 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    69,2 g

    79 %

    69 %

  • Vláknina

    10,3 g

    34 %

    34 %

  • Bílkoviny

    12,4 g

    20 %

    18 %

  • Tuky

    38,7 g

    60 %

    55 %

  • nasycené

    16,2 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pohanku uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Mrkev a petržel oloupeme, větší kusy rozpůlíme.
  2. Zeleninu rozložíme na plech, posypeme cukrem, solí, pepřem a přidáme nakrájené máslo. Pečeme ve vyhřáté troubě při 215 °C asi 10 minut, směs tu a tam promícháme.
  3. Šalotku nakrájíme nadrobno a restujeme ji cca 3 minuty na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme pohanku, osolíme a opepříme. Opékáme dalších 5 minut a přimícháme špenát.
  4. Bylinky na dip nasekáme a vsypeme do misky, přidáme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Zakápneme olivovým olejem a promícháme.
Autor:

Podobné recepty

Nakládaný pikantní sýr se salátem

Nakládaný pikantní sýr se salátem vám přinese dokonalou kombinaci chuti a textur.

Chlebový salát s rajčaty a okurkou

Lehký a svěží salát plný středomořských chutí.

Čočkový salát s halloumi

Zdravý salát, na kterém si opravdu pochutnáte.

Jahodovo-grepový salát s kozím sýrem a ořechy

Kombinace jahod a kozího sýru je prostě neodolatelná.