Teplý salát z kořenové zeleniny
Rychlý, zdravý, jednoduchý, barevný a neskutečně dobrý. Takový je salát z pečené zeleniny, který přijde k chuti zejména v chladných dnech.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
408 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1706 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
24,6 g
28 %
25 %
-
Vláknina
12,5 g
42 %
42 %
-
Bílkoviny
9,9 g
16 %
15 %
-
Tuky
27,2 g
42 %
39 %
-
nasycené
2,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Očištěnou kořenovou zeleninu, batáty a červenou řepu, nakrájíme na vetší kousky, pokapeme polovinou oleje, osolíme, opepříme, promícháme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
- Petrželku nasekáme nadrobno, přidáme šťávu z citronu, vinný ocet a zbylý olivový olej.
- Upečenou zeleninu posypeme nasekanými ořechy a pokapeme petrželovou marinádou.