Telecí řízek z trouby

1 hodnocení

Tyto telecí řízky jsou výborné s petrželovými bramborami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez marinování a chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    357 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1496 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    29,2 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    41,8 g

    66 %

    62 %

  • Tuky

    8,1 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Toustový chléb zbavíme kůrky, pak plátky natrháme a vložíme do mixéru a rozmixujeme nahrubo. Rozmixovanou střídku rozprostřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C. Sušíme cca 3 minuty a poté strouhanku promícháme. Znovu vložíme do trouby a postup opakujeme až do doby, kdy je strouhanka dokonale suchá. Hotovou strouhanku necháme vychladnout.
  2. Telecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme je na 2 hodiny do smetany smíchané s hořčicí a pepřem. Naložené řízky otřeme od přebytečné marinády a poté je obalíme v mouce, prošlehaných vejcích a připravené strouhance.
  3. Obalené řízky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, postříkáme trochou oleje a pečeme cca 15 minut při 200 °C. Poté je obrátíme a pečeme dalších zhruba 15 minut dozlatova. Podáváme například s petrželovými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Nadívaná baby kuřátka

Povzneste pečená kuřátka díky našemu receptu.

Zapečené kedlubny

Kedlubna nám díky vysokému obsahu vlákniny zajistí dlouhodobý pocit sytosti a je bohatá na vitamin...

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.