Ingredience
Postup
- Toustový chléb zbavíme kůrky, pak plátky natrháme a vložíme do mixéru a rozmixujeme nahrubo. Rozmixovanou střídku rozprostřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C. Sušíme cca 3 minuty a poté strouhanku promícháme. Znovu vložíme do trouby a postup opakujeme až do doby, kdy je strouhanka dokonale suchá. Hotovou strouhanku necháme vychladnout.
- Telecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme je na 2 hodiny do smetany smíchané s hořčicí a pepřem. Naložené řízky otřeme od přebytečné marinády a poté je obalíme v mouce, prošlehaných vejcích a připravené strouhance.
- Obalené řízky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, postříkáme trochou oleje a pečeme cca 15 minut při 200 °C. Poté je obrátíme a pečeme dalších zhruba 15 minut dozlatova. Podáváme například s petrželovými bramborami.