Telecí kýta plněná klíčky

Připravte chutný slavnostní oběd. Naplňte kýtu sójovými klíčky, které jsou bohaté na vitamín A a B.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    695 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2909 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    24,1 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    55,5 g

    88 %

    82 %

  • Tuky

    41,5 g

    64 %

    59 %

  • nasycené

    18,9 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Telecí kýtu očistíme a prořízneme do ní kapsu. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpustíme polovinu másla, vložíme nakrájený pórek a klíčky a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané ořechy a promícháme. Necháme vychladnout.
  2. Vychladlou směsí naplníme telecí maso a otvor upevníme špejlí nebo párátky. Pak maso převážeme provázkem, na povrchu osolíme a opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.
  3. Opečené maso přendáme do pekáčku, přidáme zbylé máslo, podlijeme trochou vody a přiklopíme. Ve vyhřáté troubě pečeme při 180 °C asi 40 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
  4. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme kysanou smetanu, krátce provaříme a podle chuti dosolíme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se šťávou a rýží nebo různě upravenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Mořský vlk s anglickou slaninou a bramborami

Udělejte si podle našeho receptu zdravý oběd.

Linquine se šalvějí

Po ochutnání těchto těstovin už nebudete chtít obědvat nic jiného.

Pečená ryba ve stylu Escovitch

Připravte si rybu na jamajský způsob.