Taštičky s třešněmi

Vyzkoušejte křehké a křupavé třešňové koláčky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

12 PORCE +

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    291 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1219 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    32,1 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    3,8 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    16,4 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do kastrůlku nalijeme 250 ml vody, přidáme sirup, cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Ke konci varu přidáme vypeckované třešně, odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  2. Těsto rozválíme na pomoučněné pracovní ploše na plát silný 3 mm. Rádýlkem rozkrájíme na obdélníky 14 x 14 cm, naplníme náplní. Těsto přehneme přes sebe a spojem položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Okraje těsta k sobě dobře přitiskneme a konce zakrojíme, povrch třikrát nakrojíme ostrým nožem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme cukrem. Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový koláč s lesními plody

Příprava tohoto dezertu je snazší, než se zdá.

Tříbarevné řezy

Nevíte, co dobrého upéct ke kávě? Tento recept vás nadchne.

Třešňové řezy

Upečte podle našeho receptu křehký mřížkový koláč s třešněmi.

Závin paní nadlesní

Tento závin vás naladí na podzimní čas.

Sluníčka

K čaji nesmí nikdy chybět sladké sušenky.